Over Books94

Het hoe en waarom

Ontstaan vanuit een persoonlijke behoefte

Voor mijn bedrijf WebMakeOver.nl was ik op zoek naar een eenvoudig online boekhouding. Niet alleen eenvoudig maar ook praktisch. Geen moeilijke vaktermen, uitgebreide mogelijkheden of onoverzichtelijke layouts. Gewoon duidelijk, snel en overzichtelijk. En mijn zoektocht leidde eigenlijk tot niets. Niets wat aan mijn simpele wensen voldeed.

Gebouwd op basis van jarenlange ervaring

Met mijn boekhoudkundige achtergrond, in 1995 ontwikkelde ik mijn eerste van in totaal 3 desktop boekhoudpakketten, kwam ik tot de conclusie dat er een uitdaging lag: bewijzen dat online boekhouden niet moeilijk hoeft te zijn.

Waarom de naam Books94?

In het 1494 legt Pacioli het systeem vast dat kooplieden uit Venetiƫ tijdens de Italiaanse Renaissance gebruiken om inkomsten en uitgaven bij te houden. Hij wordt algemeen gezien als de "Vader van de Boekhouding". Vandaar de 94 in de naam van Books94.

En waarom nu weer een engels woord? Boek94 kan toch ook. Klopt, maar misschien dat Books94 ook internationaal gaat ;) Trouwens, als je boek94.nl of boeks94.nl intypt kom je ook bij Books94 terecht.

Lees meer